Siirry sisältöön
Liiketoiminta

Tilinpäätöksen taitaja

11.8.2025 - 26.1.2026
4.3.2026
Täydennyskoulutus
Päiväopetus

Koulutuksen kuvaus

Koulutus antaa perusvalmiudet yrityksen tilinpäätöksen ja veroilmoituksen laadintaan. Opit tekemään tilinpäätöstä varten tarvittavat kirjanpidon kirjaukset ja osaat tuottaa tilinpäätösraportit. Ymmärrät yrityksen verotukseen vaikuttavia säädöksiä ja osaat laskea yrityksen verotettavan tulon. Opit laatimaan yrityksen veroilmoituksen ja osaat tulkita yrityksen taloudellista tilannetta tilinpäätöstietojen perusteella.

Koulutuksen kesto on noin 6 kuukautta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Kesä-heinäkuussa kesätauko lähiopinnoista ja etäopiskelua. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osia Liiketoiminnan ammattitutkinnosta. Koulutus on päätoimista, mutta voidaan henkilökohtaistaa sivutoimiseksi.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Lähipäivinä hankitaan osaamista käytännönläheisillä tilinpäätöksen ja veroilmoituksenlaadintaan liittyvillä harjoituksilla.

Koulutus sisältää 2 lähipäivää kuukaudessa. Lähipäivä on keskiviikko ja opetuspäivän kesto on klo 8.00-14.30. Osa lähipäivistä toteutetaan etänä verkkoluentoina. Muina aikoina opiskelu tapahtuu ohjattuna opiskeluna henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Tutkinnossa vaadittu ammattitaito osoitetaan omaan työpaikkaan tai koulutussopimuspaikkaan liittyvillä näytöillä.

Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä (osp).

Koulutuksen aikana suoritetaan tutkinnon osa Liiketoiminnan ammattitutkinnosta: Tilinpäätös ja verotus 60 osp,

Voit lukea lisää tutkinnon osasta Tain opinnot -verkkopalvelusta tai ePerusteissa.

syysloma 13.10.-19.10.2025
joululoma 22.12.2025-6.1.2026
hiihtoloma 16.2.-22.2.2026

Omaehtoisena koulutuksen hinta on 150 euroa, mutta koulutuksesta ei kerry muita kuluja. Koulutus on maksutonta työttömille ja työttömyysuhan alaisille.

Turun ammatti-instituutti
Ruiskadun kampus, liiketalous
Ruiskatu 8 C /Uudenmaantie 43, Turku

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa.

Oppisopimus on joustava ja käytännönläheinen koulutusmuoto, jossa opiskelija ja työnantaja solmivat työ- ja koulutussuhteen. Opiskelija otetaan opiskelijaksi TAIhin. Oppisopimus voidaan tehdä uudelle tai jo työsuhteessa olevalle työntekijälle ja se on määräaikainen. Opiskelija saa työehtosopimuksen mukaisen palkan ja etuudet (esim. lomat), maksuttoman opetuksen ja opintososiaalisia etuja.

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja tarjoaa työtä keskimäärin vähintään 25 h/vko ja maksaa siitä opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta, mikäli palkatonta, opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan paikallisen oppisopimustoimiston kautta.

Lisätietoja Turun oppisopimustoimistolta.

Kenelle

Koulutus on suunniteltu aikuisille. Sinulla voi olla aikaisempaa työkokemusta taloushallinnon työtehtävistä tai haluat suuntautua taloushallinnon työtehtäviin.

Koulutuksen opiskelijavalintaperusteet:

Opiskelijat valitaan hakijoista, jotka täyttävät koulutuksen valintaperusteet:

  • soveltuvuus alalle: Taloushallinnon tehtävät edellyttävät numerotarkkuutta ja huolellisuutta. Taloushallinnon tehtävissä pitää olla myös hyvät vuorovaikutustaidot, koska työtehtäviin kuuluu sisäisten tai ulkoisten asiakkaiden palvelua.
  • motivaatio: Kiinnostus taloushallinnon työtehtäviin ja opiskelun mahdollistava elämäntilanne.
  • koulutuksen tarve: Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edistää henkilön työllistymistä ja/tai edistää henkilön työuraa.
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot sekä opetuskielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja koulutuksen suorittamiseen. Maahanmuuttaneilta hakijoilta edellytetään alan työnteko-oikeus.

Opintososiaalisia etuuksia myönnetään etupäässä päätoimisiin opintoihin. Joissakin tapauksissa etuutta voi saada myös sivutoimiseen opiskeluun. Tutustu eri etuuksiin täällä: Opintososiaaliset edut ja asuminen | Turun ammatti-instituutti

Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Siinä sovitaan mm. aiemman osaamisen tunnustamisesta, henkilökohtaisista valinnoista, puuttuvan osaamisen hankkimisesta ja sen tavoista. Katso lisätietoja henkilökohtaistamisesta täältä.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintatilaisuuteen.

Vastuuopettaja sopii haastatteluajat hakijoiden kanssa.

Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Kysy lisää

Vastuuopettaja Päivi Lindström puh. 044 907 3943 tai paivi.lindstrom@edu.turku.fi
Opinto-ohjaaja Ulrika Gullqvist puh. 044 907 3021 tai ulrika.gullqvist@edu.turku.fi

Turun oppisopimustoimisto

Oppisopimusneuvonta tiistaisin Kauppatorin Monitorissa (Aurakatu 8, KOP-kolmio) vuoronumerolla 10:00-11:30 ja ilman numeroa 12:30-13:30.

Oppisopimuksen yleisinfot

  • Yleisinfo tiistaisin klo 14:00 Monitorin pop-up-huone 18:ssa (Aurakatu 8, KOP-kolmio)
  • Verkkoinfo torstaisin Teamsin välityksellä klo 16:30 (Liity infoon tästä)

Asiakaspalvelu puhelimitse ma-pe klo 9–15, puh. 02 2633 4900
Sähköpostiosoite: oppisopimus@turku.fi