Kokki tai Tarjoilija
Tällä sivulla
Koulutuksen kuvaus
Koulutus on tarkoitettu ravintola-alalle hakeutuville aikuisille, joilla on motivaatio suorittaa tutkinto ja halu työllistyä. Alan kokemusta ei vaadita, mutta hyvistä opiskelutaidoista on hyötyä.
Koulutus kestää noin 2 vuotta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa koko ravintola- ja catering-alan perustutkinto. Koulutus on päätoimista.
Koulutus sisältää lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla oppimista. Lähiopetusta on arkipäivisin, mutta työelämässä opitaan myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).
Tutkinto koostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta:
- Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
- Lounasruokien valmistus 40 osp
- Annosruokien valmistus 25 osp
- Lisäksi ammatillisia valinnaisia opintoja yhteensä 60 osp. Esimerkiksi:
- Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
- Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
- Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
Voit lukea lisää tutkinnosta Tain opinnot -verkkopalvelusta tai ePerusteissa.
Opetus on maksutonta, mutta sinulle jää maksettavaksi materiaali, työväline tms. kuluja n. 300 euroa. Oppivelvollisille koulutus on kokonaan maksutonta.
Turun ammatti-instituutti,
Lemminkäisenkadun koulutalo,
Lemminkäisenkatu 18 D, Turku
Kenelle
Tämä koulutus on tarkoitettu aikuisille, joilla on riittävä suomen kielen taito ja motivaatio opiskeluun.
Koulutuksen opiskelijavalintaperusteet:
Opiskelijat valitaan hakijoista, jotka täyttävät koulutuksen valintaperusteet:
- soveltuvuus alalle: mm. riittävä fyysinen kunto ja paineensietokyky
- motivaatio
- koulutuksen tarve
- Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot sekä opetuskielen taito, sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen. Maahanmuuttaneilta hakijoilta edellytetään alan työnteko-oikeus.
Opintososiaalisia etuuksia myönnetään etupäässä päätoimisiin opintoihin. Joissakin tapauksissa etuutta voi saada myös sivutoimiseen opiskeluun. Tutustu eri etuuksiin täällä: Opintososiaaliset edut ja asuminen | Turun ammatti-instituutti
Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Siinä sovitaan mm. aiemman osaamisen tunnustamisesta, henkilökohtaisista valinnoista, puuttuvan osaamisen hankkimisesta ja sen tavoista. Katso lisätietoja henkilökohtaistamisesta täältä.
Hakeminen
Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.
Valintahaastattelut järjestetään viikolla 21. Haastatteluun lähetetään erillinen kutsu. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.
Ne hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi kutsutaan myös pakolliseen valintakokeeseen, jossa testataan suomen kielen taito. Valintakoetilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia. Valintakoetilaisuus järjestetään 23.5. klo 8.00
Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.
Kysy lisää
Tiimivastaava Satu Taurén-Kankare puh. 040 7496183 tai satu.tauren-kankare@edu.turku.fi