Siirry sisältöön
Hius- ja kauneudenhoitoala

Meikkauskurssi ukrainalaisille

Tulevaisuuden meikkausammattilaiseksii! Haluatko luoda upeita meikkejä ja tuoda esiin ihmisten parhaat puolet sekä pidät asiakaspalvelutyöstä? Meikkauspalveluiden opinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden kehittää luovuuttasi ja ammattitaitoasi monipuolisessa ympäristössä. Koulutus on tarkoitettu kosmetologeille, kampaajille, partureille, ammattiin palaaville, tai meikkauksista kiinnostuneille ukrainalaisille.
2.4. - 27.5.2025
12.8.2025
Lyhytkoulutus
Iltaopetus

Koulutuksen kuvaus

Opit suunnittelemaan meikin asiakkaan iän, tyylin, värien, kasvonpiirteiden ja ihon kunnon perusteella, sekä käyttämään väri- ja muoto-opin periaatteita. Meikkaajat työskentelevät alan liikkeissä joko yrittäjinä tai työntekijöinä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa.

Koulutus alkaa 12.08.2025. Koulutus kestää noin 2 kuukautta tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Meikkauspalveluissa toimiminen -tutkinnon osa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnosta. Koulutus on päätoimista.

Koulutus sisältää lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla oppimista. Lähiopetusta on tiistaisin ja keskiviikkoisin sekä torstaisin klo 16.00-21.00. Opintoihin sisältyy suomen-kielen opetusta. Muuna aikana on etäopiskelua ja työpaikalla oppimista työpaikan työaikoja noudattaen.

Koulutus tehdään yhteistyössä Turun Ammatti-instituutin (TAI), Työväen sivistysliiton, Turun Taitokoulutuksen ja TE-toimiston sekä Ukrainalaisten yhdistys ja Punainen Ristin kanssa.
Koulutus mahdollistuu OPH:n Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) hankeavustuksella.

Koulutuksen laajuus on 15 osaamispistettä (osp).

Opinnoissa opiskellaan Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnonosa, Meikkauspalveluissa toimiminen, 15 osp.

Voit lukea lisää tutkinnon osasta Tain opinnot -verkkopalvelussa tai ePerusteissa.

Opetus on maksutonta. Ostat itse oppimateriaalit, henkilökohtaiset työvälineet ja työasun. Hinta oppimateriaalille, henkilökohtaisille työvälineille ja työvaatteille on yhteensä noin 100-200€. Oppivelvollisille koulutus on kokonaan maksutonta.

Koulutus mahdollistuu OPH:n Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) hankeavustuksella.

Turun ammatti-instituutti,
Aninkaisten koulutalo,
Aninkaistenkatu 7, 20100 Turku

Kenelle

Kohderyhmän muodostavat ensisijaisesti hius- ja kauneudenhoitoalan taustan omaavat henkilöt
työssä olevat tai sinne pyrkivät ukrainalaiset. Koulutuspalvelu voidaan jakaa erilaisiin jaksoihin ja sen voi suorittaa joustavasti.

Koulutus on tarkoitettu hius- ja kauneudenhoitoalan työstä ja asiakaspalvelusta kiinnostuneille henkilöille.
Alan aikaisempaa työkokemusta ei edellytetä.

Koulutuksen opiskelijavalintaperusteet:

Opiskelijat valitaan hakijoista, jotka täyttävät koulutuksen valintaperusteet:

  • Soveltuvuus alalle: Meikkaajan työtehtävät sopivat henkilölle, joka on sosiaalinen ja pitää ihmisten parissa työskentelystä. Työ on usein fyysistä, joten hakijalla tulee olla edellytykset fyysiseen työskentelyyn. Värisokeus, kemikaaliallergiat ja hengityselinsairaudet ja erityisherkkyydet kosmetiikalle sekä tuki- ja liikuntaelin sairaudet voivat rajoittaa alalle työllistymistä.
  • Motivaatio: Kiinnostus Hius- ja kauneudenhoitoalan työtehtäviin ja opiskelun mahdollistava elämäntilanne.
  • koulutuksen tarve: Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edistää henkilön työllistymistä ja/tai edistää henkilön työuraa.
  • Edellytykset opiskeluun: Riittävät opiskelutaidot sekä äidinkielenä ukraina. Suomen kielen osaamisen vaadetta ei ole. Sitoutuminen opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen. Maahanmuuttaneilta hakijoilta edellytetään alan työnteko-oikeus.

Opintososiaalisia etuuksia myönnetään etupäässä päätoimisiin opintoihin. Joissakin tapauksissa etuutta voi saada myös sivutoimiseen opiskeluun. Tutustu eri etuuksiin täällä: Opintososiaaliset edut ja asuminen | Turun ammatti-instituutti

Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Siinä sovitaan mm. aiemman osaamisen tunnustamisesta, henkilökohtaisista valinnoista, puuttuvan osaamisen hankkimisesta ja sen tavoista. Katso lisätietoja henkilökohtaistamisesta täältä.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun.

Hakemus täytetään suomenkielellä. Kerro hakemuksessa vähintään, miksi olet hakemassa koulutukseen.

Haastatteluun kutsutaan valintaperusteet täyttävät hakijat. Haastattelut pidetään TEAMSin välityksellä 5.6.2025. Haastatteluun lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse. Seuraa aktiivisesti myös roskapostia.

Opiskelijat valitaan valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille sähköpostitse.

Kysy lisää

Tiimivastaava Laura Lindholm puh. 040 548 4982 tai laura.lindholm@edu.turku.fi

Opettaja Tuija Taalikka puh. 040 143 4638 tai tuija.taalikka@edu.turku.fi

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.