TAIn pop up -myymälä Kauppahallissa 8.-11.4.
TAIn elintarvikealan opiskelijat avaavat pop up -myymälän Turun Kauppahalliin 8.-11.4. Myymälässä myydään opiskelijoiden käsityönä tekemiä tuotteita, kuten erilaisia ruokia, jälkiruokia ja lisukkeita. Wisefood-hankkeen tarkoituksena on edistää resurssiviisaasti valmistettujen ruokatuotteiden markkinoita.
Osa tuotteista on valmistettu yhteistyössä Kauppahallin Juustopuodin kanssa. Niissä on hyödynnetty ylijäämäheraa, josta on tehty muun muassa pannukakkua, sämpylöitä ja ohrapuuroa. Kaikki tuotteet on valmistettu opiskelijatyönä ja myydään edulliseen opiskelijahintaan. Raaka-aineet ovat pääosin kotimaisia ja paikallisia. Tuotteiden lähtökohtana on laadukkuus ja resurssiviisaus.
Myymälä on osa Wisefood-hanketta, jossa kehitetään ruokaketjun yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä. Tavoitteena on lisätä opiskelijoiden osaamista kiertotaloudesta ja edistää resurssiviisaasti valmistettujen ruokatuotteiden markkinoita.
Turun ammatti-instituutti kehittää hankkeessa opetuksen malleja, jotka tukevat yritysten tuotekehitystä ja resurssiviisasta toimintaa. Wisefood-hankkeessa kehitetty pop up -myymälä on konkreettinen esimerkki tällaisesta mallista. Hanketta rahoittaa Euroopan Unioni.
Mukana yli 30 opiskelijaa – ”Ihana oppimiskokemus!”
Pop up -myymälän toteuttamiseen osallistuu useita TAIn koulutusaloja. Elintarvikeala vastaa tuotteista ja myynnistä. Media-ala on luonut visuaalisen ilmeen, puhtaanapidon opiskelijat huolehtivat siisteydestä ja logistiikka-ala tuotteiden kuljetuksista. Kaikkiaan mukana on yli 30 opiskelijaa ja noin 10 opettajaa eri aloilta.
Wisefood-hankkeessa mukana olevat elintarvikealan opettajat Sari Keskitalo ja Jonna Tuomi-Lehtonen ovat innoissaan myyntipisteen toteutuksesta.
– Pop up myymälän toteuttaminen on ollut ihana oppimiskokemus! Tämä laajentaa opiskelijoiden ymmärrystä yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta sekä antaa kokemusta projektityöskentelystä. Lisäksi opiskelijoiden asiantuntemus resurssiviisaista ruokaketjuista ja tuotteiden vastuullisesta tuottamisesta kasvaa, Sari Keskitalo toteaa.
– Pop upin toteuttaminen on lisännyt yhteistyötä sekä ammatti-instituutin eri alojen välillä että TAIn ja paikallisten yrityksien ja yrittäjien välillä. Meidän opettajien projektinhallintaidot ovat myös kehittyneet kokonaisuutta työstäessämme, Jonna Tuomi-Lehtonen jatkaa.
Tutustu tarjontaan
Myyntipisteellä on tarjolla monipuolinen valikoima elintarvikealan opiskelijoiden valmistamia tuotteita. Valikoimassa on muun muassa savulohisalaattia, hernekeittoa, uunijuureksia sekä perunasosetta ja lihapullia. Lisukkeina on marinoituja valko- ja punasipuleja, perunasalaattia ja krutonkeja. Makeaa puolestaan tarjoavat paholaisen hillo, aamiaiskeksit, marjarahka, tuorepuuro ja mustikkamarmeladi.
Pop up on avoinna 8–11.4 ja avoinna klo 10–16 tai niin kauan kuin tuotteita riittää.
Tule maistamaan opiskelijoiden osaamista!