Siirry sisältöön

Rediteq Oy palkitsi Minna Ikiviidan ja Kati Laitervon Vuoden 2024 edistäjä -kunniakirjalla

Ohjelmistoyritys Rediteq Oy on myöntänyt Vuoden 2024 edistäjä -kunniamaininnan Turun ammatti-instituutin lehtoreille, Kati Laitervolle ja Minna Ikiviidalle. Työpari on omalla määrätietoisella ja innostuneella otteellaan edistänyt MobilTAI-mobiilisovelluksen käyttöönottoa oppilaitoksessa.

Rediteq Oy on ohjelmistoyritys, joka kehittää oppilaitoksille koulutusten hallinta- ja opiskelijanohjausjärjestelmiä. Turkulaisyritys kiittää ja palkitsee asiakkaitaan ja aktiivisia yhteistyökumppaneitaan Vuoden edistäjä -kunniakirjalla.

‒ Minna ja Kati ovat olleet keskeisessä roolissa käyttäjien perehdyttämisessä MobiiliTAI-sovelluksen käyttöön toimien samalla aktiivisina viestinviejinä oppilaitoksessaan. He ovat myös välittäneet käyttäjiltä arvokasta palautetta sovelluksen kehittämistä varten ‒ ja aina positiivisessa hengessä, yhä parempia ratkaisuja etsien, kiteyttää palkitsemisen perusteet yrittäjä Petri Huttunen Rediteqistä.

‒ Yhteistyö Rediteqin kanssa on ollut hyvää ja tiivistä. Koko ajan mennään eteenpäin mobiilisovelluksen kehittämisehdotuksia yhdessä pohtien, sanoo työelämässä oppimisen koordinaattori, lehtori Kati Laitervo.

Myös tieto- ja viestintätekniikan lehtori Minna Ikiviita iloitsee palkinnosta.

‒ Sovelluksen käyttöönottotyö on aina haastavaa. Ei riitä, että mennään kerran kertomaan, ja kaikki ottavat sen saman tien käyttöön. Se vaatii aktiivista työtä, ja siinä etenkin Kati on tehnyt ison työn, itse olen hengessä mukana.

Minna ja Kati kokevat työparina täydentävänsä hyvin toisiaan.

‒ Minna on tämän alan opettajana syvässä päädyssä, osaa ja tietää. Itselläni ei ole ohjelmistoalasta juurikaan tietoa, ja tuonkin niitä tyhmiä mutta käyttäjän näkökulmasta hyviä kysymyksiä esiin, kuvaa Kati.

MobilTAI sujuvoittaa oppimisen dokumentointia

Turun ammatti-instituutissa otettiin vuonna 2020 käyttöön MobilTAI selainpohjaisessa muodossa. Siitä on myöhemmin kehitetty mobiiliversio iOS- ja Android -käyttöjärjestelmille.

MobilTAIn avulla opettajat ja työpaikkaohjaajat pystyvät ohjaamaan työpaikoilla opiskelevia työelämässä oppijoita. Ideana on kolmen osapuolen liittäminen yhteen sekä oppimisen sujuva dokumentointi.

‒ Opettajat näkevät, mitä työpaikalla tapahtuu, ja työpaikkaohjaajat saavat tukea opettajilta, ja tosin päin. Opiskelija saa tarvittaessa opettajan kiinni, voi chattailla opettajan tai työpaikkaohjaajan kanssa ja kysyä neuvoja. Opiskelija pystyy myös ennen kaikkea video- ja kuvamuodossa dokumentoimaan sitä, mitä tekee ja mitä on saanut aikaiseksi, kuvaa Huttunen MobilTAIn ideaa.

Se, että MobilTAIn myötä on mahdollista hyödyntää dokumentoinnissa tekstin lisäksi kuvia ja videoita, on Minnan mukaan iso parannus verrattuna aiempaan tapaan laatia tekstimuotoisia päiväkirjoja.

‒ Aiemmin minulle tuli erinäisiä linkkejä joihinkin tallennuspalveluihin, joista menin katsomaan kuvia tai tiedostoja. Nyt kaikki on yhdessä paikassa eli se nopeuttaa työtäni, ja voin myös suoraan kommentoida sinne, hän havainnollistaa mobiilisovelluksen etuja.

Kati korostaa mahdollisuutta reaaliaikaiseen, päivittäin tai pari kertaa viikossa tapahtuvaan dokumentointiin.

‒ Itse näen, että MobilTAI on opiskelijan työväline, jonka kautta myös opettaja pysyy koko ajan kartalla. Tiedämme, ovatko työtehtävät olleet oikeat ja tulleet oikeaan hetkeen, toteutuvatko tavoitteet ja mennäänkö kohti näyttöä.

MobilTAIn käyttäjiä yhä enemmän

‒ MobilTAIn käyttäjämäärät kasvoivat merkittävästi viime vuonna Minnan ja Katin levittäessä mobiilisovelluksen ilosanomaa, Petri Huttunen kiittelee kaksikkoa.

Isossa organisaatiossa vastahakoisuuttakin toki esiintyy, eivätkä kaikki ole olleet yhtä innostuneita MobilTAIn käyttöönotosta kuin Minna Ikiviita ja Kati Laitervo.

‒ Työpaikkaohjaajilta emme edellytä sovelluksen käyttöönottoa. Tarjoamme mahdollisuuden nähdä, että tämä on laadukasta ja avointa, ja että sovelluksen kautta pääsee lukemaan oppimispäiväkirjaa. Tietysti meikin edelleen haluamme, että ohjaajat ohjaavat livenä opiskelijoiden vieressä, korostaa Kati.