Ravintola- ja catering-ala
Koulutuksen kuvaus
Jos haluat kokiksi tai tarjoilijaksi, valitse Ravintola- ja catering-alan perustutkinto.
Opintojen alussa opiskelet ravintola- ja catering-alan perusosaamista. Opit mm. huolehtimaan toimitiloista, valmistamaan tuotteita myyntiä varten sekä asiakaspalvelua. Suoritat myös hygieniapassin. Perusopintojen jälkeen jatkat opiskelua valitsemallasi osaamisalalla.
Eri osaamisaloilta erikoistutaan ja työllistytään eri työtehtäviin:
- Tarjoilija (asiakaspalvelun osaamisala) työllistyy ravintoloihin, henkilöstöravintoloihin, pubeihin, yökerhoihin, liikenneasemille, kahviloihin, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksiin, matkustajalaivoille sekä suurtalouden toimipaikkoihin.
- Kokki (ruokapalvelun osaamisala) työllistyy ravintoloihin, henkilöstöravintoloihin, liikenneasemille, kahviloihin, pikaruoka-, juhla- ja pitopalveluihin, lasti- ja matkustajalaivoille sekä suurkeittiöihin.
Opetusta on kahdessa toimipisteessä, Aninkaisten ja Lemminkäisten koulutaloissa.
Voit opiskella ja suorittaa myös ammatti- tai erikoisammattitutkinnon, jos sinulla on jo työkokemusta tai aikaisempaa koulutusta alalta:
- Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto
- baarin asiakaspalvelun osaamisala, baarimestari
- ravintolan asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija (AT)
- Ruokapalvelujen ammattitutkinto
- ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
- suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki
- Erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinto, dieettikokki
- Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto
Kenelle
Ala sopii sinulle, kun:
- haluat toimia ravitsemisalan ruoanvalmistus- ja/tai tarjoilutehtävissä.
- haluat palvella erilaisia asiakkaita.
- haluat hyödyntää kielitaitoa ja kulttuurien tuntemusta työssä.
- pystyt sopeutumaan erilaisiin työaikoihin.
- Huom! Allergiat ja/tai tuki- ja liikuntaelinsairaudet voivat rajoittaa työllistymistä alalle.